Zodia ophiucus este a 13 zodie din horoscop

Noua zodie: Ophiuchus (sarpelui).Zodiac Sarpe in zodiacul european. Zodie Noua in zodiacul european. Citeste informatii despre a 13-a zodie din horoscop. Zodia purtatorului de sarpe.

Zodiacul European (cel pe care il cunoastem toti) a fost stabilit inca din cele mai vechi timpuri. Acest zodiac contine 12 zodii, iar denumirea acestora a fost data dupa constelatiile pe care le strabate Soarele in miscarea sa aparenta in jurul Pamantului. Ca intindere temporala, fiecare zodie corespunde aproximativ unei luni. In ultimul timp insa, unii astrologi au venit cu o noua ipoteza care a dat peste cap teoriile traditionale. Ei au incercat sa doboare convingerea ca ar exista numai 12 zodii, venind cu argumente destul de solide.

Acestia au descoperit ca Soarele strabate in drumul sau si o a 13-a constelatie, Ophiucus, care se invecineaza cu cea a Scorpionului, ceea ce i-a dus la concluzia existentei unei zodii in plus. Chiar daca exista dovezi cu privire la existenta si celei de-a 13-a zodii, cei mai multi dintre specialisti au refuzat acceptarea ei in grupul zodiacal si continua sa o ignore si in prezent.
Ipoteza existentei celei de-a 13-a zodii a fost lansata cu peste 60 de ani in urma. Mai multi astrologi din cadrul Uniunii Astrologice Internationale au observat atent constelatiile strabatute de Soare in rotatia in jurul Terrei si au demonstrar ca Soarele traversa si constelatia Ophiucus. Ophiucus este situata intre constelatiile Scorpion si Sagetator, iar in opinia astrologilor, zodia ce poarta denumirea constelatiei ar trebui sa urmeze imediat Scorpionului, fiind de fapt a 11-a din grupul zodiacal. Majoritatea astrologilor au respins aceasta ideea. Cei care au sustinut-o au fost numiti "astrologi moderni". In 1995, ipoteza existentei zodiei a fost lansata din nou si a fost considerata drept scandaloasa, nefiind acceptata de multi specialisti in domeniu. Intre cei ce recunosteau existenta acestei zodii ai intervenit o alta problema: in ce perioada se incadreaza zodia Ophiucus? Parerile erau impartite. Unii dintre ei sustin ca Ophiucus straluceste mai puternic la inceputul lunii decembrie pana la sfarsitul lunii, estimand ca persoanele nascute intre 6 si 31 decembrie ar trebui sa faca parte din aceasta zodie. Ipoteza acceptata de cei mai multi a fost aceea ca, zodia Ophiucus este cuprinsa intre 29 Noiembrie si 18 Decembrie. Acest lucru ar face insa zodia scorpionului sa fie de doar 6 zile. Mai precis, prin acceptarea celei de-a 13-a zodii, perioadele tuturor zodiilor s-ar modifica cu mult. Mai jos veti gasi noile perioade ale zodiilor, dar de asemenea si tabelul cu vechile zodii pentru a putea face comparatie.

Astrologii adepti ai teoriilor traditionale au refuzat sa accepte ipoteza celei de-a 13-a zodii. Ei au sustinut ca este imposibil ca numarul zodiilor sa fie mai mare decat cel al lunilor anului si ca o asemenea reorganizare a perioadelor ar da peste cap intreg sistemul zodiacal si ar putea influenta negativ viata oamenilor.

Astrologii traditionali prefera sa se bazeze pe evidentele predecesorilor lor din timpuri stravechi, care au fixat grupul zodiacal de 12 semne, observand si "inregistrand" atent perioada in care fiecare dintre constelatiile traversate de Soare era mai vizibila pe cer. Ei sustin ca vechii astrologi nu au observat si nu au inregistrat nicaieri ca Ophiucus ar fi traversata de Soare.

Caracteristicile celor din Ophiucus. Zodia "Purtatorului de serpi" este simbolizata de un barbat pe care este incolacit de un sarpe. Conform opiniei "astrologilor moderni" cei nascuti sub acest semn zodiacal au caracteristici total diferite de persoanele din Scorpion sau Sagetator. Se pare ca ele nu au deloc inclinatii spre politica si nici veleitati de conducatori, ci dovedesc inclinatii catre lumea spectacolului, in special talent muzical. Una dintre principalele trasaturi ale celor nascuti sub semnul Sarpelui este nehotararea. Ei au nevoie mereu de ajutor in luarea deciziilor si de aceea de multe ori, ei pot fi influentati negativ. Cei din Ophiucus par nascuti pentru a fi in centrul atentiei. Sunt buni povestitori si intotdeauna vor sti sa intretina atmosfera. Firi sociabile, vor sti sa-si faca foarte usor prieteni dar ii pot schimba la fel de usor, daca vor gasi persoane mai interesante. Nascuti pentru a fi artisti cei din Ophiucus sunt firi foarte sensibile si au pretentia sa fie intelesi de cei apropiati, chiar si atunci cand gresesc. Ei sunt considerati compatibili cu persoanele din zodiile Berbec, Rac, Balanta, Capricorn si cu persoanele nascute cu zece zile inainte sau dupa ziua lor de nastere. Varsator, Pesti, Leu, Taur si Fecioara sunt zodiile care nu se inteleg cu cei din Ophiucus.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: