Calculeaza bioritmul tau zilnic

Graficele care reprezinta bioritmul ilustreaza principiul care ne influenteaza viata prin ciclurile emotional, intelectual, si fizic. Multi oameni sustin ca isi pot imbunatati calitatea vietii prin monitorizarea valorilor mari si scazute a acestor cicluri, si a-si planifica viata in functie de acestea. De exemplu, iti poti stabili examenele importante cand curba intelectuala este in crestere, incercand sa nu intri in conflict cu cei din jur atunci cand curba emotionala este in scadere sau pur si simplu, alegandu-ti partenerii de joc la fotbal in functie de valorile pozitive ale curbelor lor fizice. Poate fi mai bun decat un horoscop.



Teoria bioritmului a luat fiinta intre anii 1897 - 1902. Fondatorii teoriei au fost: Hermann Swoboda - profesor la Universitatea din Viena, Wilhelm Fliess - specialist in numerologie, si Alfred Teltscher profesor la Universitatea din Innsbruck.
Bioritmul reprezinta practic influenta diferitelor cicluri biologice asupra fiecarei persoane.
Initial au fost observate ciclul fizic si cel emotional urmate indeaproape de observarea ciclului intelectual. In prezent exista chiar opinii si despre alte cicluri dar mai putin importante. Cele trei raman insa ciclurile de baza ale bioritmului.

Ciclul fizic din bioritm se refera in special la coordonare, putere, aptitudini fizice. in perioada in care acest ciclu este la niveluri inalte este momentul sa va ocupati de tot ceea ce presupune efort fizic. Chiar si rezistenta la boli este in mod normal mai buna in aceasta perioada. In perioada in care acest ciclu al bioritmului este sub linia mediana, avand o valoare negativa, este momentul sa va odihniti pentru refacere.

Ciclul emotional al bioritmului se refera la creativitate, sensibilitate, dispozitie, perceptie. Cand acest ciclu din bioritm este in partea superioara a graficului, creativitatea este la un nivel inalt, comunicarea emotionala, socializarea deasemenea sunt la niveluri foarte bune, starea sufleteasca este pozitiva. In partea de jos a ciclului se poate observa o anumita doza de deprimare, impulsivitate, lipsa de comunicare sau comunicare incorecta. E bine ca in aceasta perioada sa ganditi mai mult la orice vreti sa intreprindeti mai ales in relatiile cu cei din jur inclusiv cu partenerul(a) de viata.

Ciclul intelectual din bioritm este legat de gandirea analitica, analiza logica, memorie, comunicarea rationala. In partea pozitiva a acestui ciclu din bioritm va puteti baza deplin pe capacitatea de gandire, analiza, memorie, invatare. Comunicarea la locul de munca va fi mai buna, veti putea sa va expuneti mai logic punctul de vedere. In partea negativa a ciclului insa, toate aceste caracteristici au de suferit. Este mai bine ca in aceasta etapa sa va relaxati, sa nu intrati in discutii contradictorii la locul de munca, sa faceti eventual o munca fizica sau mai usoara.

Ti-a placut? Share la prieteni

Afla gratuit zodiile tale si numerelele destinului:

Am inteles si accept termenii si politica de confidentialitate.

zodii