Impiedici cumva dragostea?

In caz ca nu ai observat, legea karmei functioneaza foarte bine – uneori te loveste direct. Frecvent sunt intrebat „Sunt implicat cumva intr-un ciclu de blocare a dragostei in relatiile pe care le am?”

In caz ca nu ai observat, legea karmei functioneaza foarte bine – uneori te loveste direct. Frecvent sunt intrebat "Sunt implicat cumva intr-un ciclu de blocare a dragostei in relatiile pe care le am?"

Iata cateva dintre obstacolele comune ce stau in calea unei legaturi romantice:

Atasarea fata de asteptari
Cautand un erou sau indragostindu-ne de imaginea pe care ne-o facem fata de cineva si nu de persoana reala ne determina sa ne atasam de anumite asteptari. O mare parte a durerii si suferintei apare atunci cand realitatea nu corespunde fantaziei noastre. Cand lucrurile nu se intampla asa cum ne dorim, ca rezultat apare dezamagirea. Asteptarile sunt mama tuturor dezamagirilor. Dezamagire inseamna ca am avut niste asteptari si, daca te gandesti putin, nu inseamna cumva o manipulare prin idei preconcepute? Atasarea fata de un anumit rezultat duce la incercarea de a controla, iar incercarea de a controla il indeparteaza pe celalalt. Relaxeaza-te si ia lucrurile asa cum sunt. Nu te agata de notiuni preconcepute sau de un „potential” partener.

Asteptari nerealiste
Incercarea de a forta o forma patrata intr-un contur rotund este o lectie de zadarnicie. Daca partenerul tau considera ca mariajul este echivalent cu o sentinta la inchisoare la San Quentin, iar copiii torutura; iar tu iti doresti din tot sufletul sa te casatoresti si sa ai o casa plina de copii rosii in obraji, ingerii nu vor fi fericiti. Daca tii cu dintii de aceasta relatie, nu il vei determina sa isi schimbe parerea, ci nu vei face decat sa pierzi timp si energie.

O imagine prosta despre propria persoana
Avem tendinta sa ne proiectam propriile temeri asupra relatiilor. Cand avem o parere proasta despre noi insine, despartirea este privita ca abandon, iar slabiciunile umane sunt privite ca atacuri personale. Relatiile tind sa reflecte lumea noastra interna. Ceea ce critic la partenerul meu de multe ori reflecta ceea ce nu imi place la mine. Dupa ce ne rezolvam problemele interne, este uimitor cum se imbunatateste calitatea relatiei noastre.

O minte nemultumita
Elementul de baza al nefericirii in relatii este reprezentat de „o minte nemultumita”. Sa privim jumatatea plina a paharului vietii si dragostei, in locul jumatatii goale, pare un lucru simplu. Cu toate acestea este de fapt foarte dificil sa ne pastram aceasta atitudine optimista si pozitiva. Majoritatea dintre noi pornesc pe drumul dragostei plini de speranta si cu idealuri, doar pentru a fi striviti de latura cruda si insensibila a vietii. Cu toate acestea, fiecare alegem ca in fiecare moment al zilei fie sa ne vedem ca victime din cauza esecurilor sau reusitelor din trecut, fie alegem sa fim fericiti si sa ne concentram asupra partii luminoase a fiecarei dezamagiri. Facand aceasta ne crestem sansele de a gasi, dezvolta si sustine relatia visurilor noastre.

Amaraciune si iertare
In aventura noua/reusita pentru gasirea fericirii in dragoste, este foarte important sa ne eliberam de resentimentele datorate dezamagirilor din trecut. Sageata dureroasa a respingerii loveste direct inima Sufletului. Amaraciunea este un tovaras nociv care ne consuma din interior. Iertarea reprezinta primul pas pentru deblocarea ciclurilor dragostei. Gaseste-ti un loc linistit, vizualizeaza numele durerii (cel de pe eterna lista cu neplaceri) si incearca in acel moment sa ierti. Concentreaza-te si fa asa incat persoana respectiva sa iti simta iertarea ta. Trebuie sa simti ca te-ai eliberat de mania si amaraciunea care te-a subjugat. Desi poate va fi nevoie de mai multe incercari, pe masura ce te eliberezi de otrava mintala, vei rupe karma romantica ce iti statea in cale.
Fericirea este un drept natural, dar si o alegere constienta. Eliberandu-ti mintea de dezamagirile si nemultumirile trecutului vei putea sa pui capat ciclului care iti blocheaza dragostea si vei fi pregatit sa iubesti din nou.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: