Semnele astrologice - simbolurile si secretele lor

Cu siguranta ca stii deja cu ce semn astrologic esti compatibil sau compatibila, cum te influenteaza zodiacul sau ce ascendent ai. Stii insa care sunt semnele astrologice si care sunt secretele lor?

Berbec: Berbecul reprezinta fertilitatea masculina, agresivitatea si curajul. In istorie, Berbecii sunt cel mai adesea simbolurile liderilor. Indivizii din semnul Berbecului sunt cel mai adesea lideri si pioneri in anumite domenii. Semnul Berbecului este simbolizat cel mai adesea de coarnele in siprala, simboluri ale evolutiei si initierii.

Taur: Timp de foarte multe secole, Taurul a reprezentat tenacitatea, forta, virilitatea si puterea. Personalitatea taurului este calma si linistita, dar cand este manios, acesta isi poate distruge inamicii. Nativii din acest semn prefera viata stabila si linistita, fiind perturbati de schimbarile bruste. Sunt si perseverenti, au o personalitate puternica dar sunt si incapatanati atunci cand au un obiectiv fix in minte. Semnul lor este simbolizat pur si simplu de un cap si coarne de taur.

Gemeni: Semnul Gemenilor este simbolizat de dualitatea care reprezinta atat schimbarea, cat si interactiunea. Semnul lor este asociat si schimbului de idei, comunicarii si comertului. Gemenii se adapteaza foarte usor, sunt flexibili si pot avea uneori doua personalitati diferite. Semnul Gemenilor este simbolizat de doua linii unite reprezentand simbolismul lor si dualitatea semnului.

Rac: Nativii acestui semn se pot deplasa la fel ca si Racii in viata in sens figurat si indirect. Racii sunt foarte sensibili si se inchid in sine atunci cand sunt raniti. De asemenea, acestia sunt mereu in defensiva, evita schimbarile si lumea lor interioara este extrem de complexa si mai degraba bizara. Semnul Racului este reprezentat de sani care simbolizeaza virtutea hranitoare a semnului.

Leu: Maiestuosul Leu, regele animalelor, simbolizeaza de-a lungul istoriei suveranitatea, curajul si dominarea. Nativii acestui semn sunt niste lideri foarte puternici care au o calitate regala si poseda un caracter nobil care este dificil de ignorat. Simbolul pentru Leu este capul si coama acestuia.

Fecioara: Simbolul acestui semn este Fecioara, o femeie timida care reprezinta personalitatea acestor nativi. Chiar daca nativii sunt destul de rar celibatari, isi mentin cel mai adesea personalitatea intacta pe toata durata vietii lor. Simbolurile Fecioarei sunt si organele sexuale cu o coada care se incolaceste inspre interior.

Balanta: O balanta masoara si cantareste si acest lucru este valabil si in cazul nativilor din acest semn. Acestia sunt in cautare de echilibru, egalitate si armonie. Balanta este si un semn al justitiei. Simbolul Balantei este singurul din zodiac care este neanimat. Acesta nu este reprezentat de un animal sau o persoana. Balanta reprezinta si apusul soarelui.

Scorpion:
Nativii acestui semn sunt vicleni si uneori vindicativi. Scorpionul este si un semn al curajului, al puterii si reprrezinta o viziune clara si de putere. Nativii din semnul Scorpionului au capacitatea de a vedea lucrurile mai clar decat ceilalti. Simbolul Scorpionului seamana cu litera M cu o coada care se intinde in exterior si cu o sageata in capat.

Sagetator: Semnul Sagetatorului este simbolizat de un centaur-arcas, pe jumatate om, pe jumatate cal, simbolizand incercarea de a se elibera de natura animala a omului. Centaurul simbolizeaza dezvoltarea sufletului omului, natura animala si dorintele omului dar si aspiratiile sale spirituale.

Capricornul: Simbolul pentru Capricorn este o capra. Caprele sunt niste animale foarte agile. Nativii acestui semn sunt solitari si introvertiti. Acestia reusesc in viata incet dar sigur, precum o capra urca incet pe munte.

Varsator: Simbolul Varsatorului este purtatorul de apa care ofera viata si hrana spirituala tuturor. Apa duce trecutul lasand loc unui nou inceput. Varsatorii sunt axati pe viitor, credinta si sunt reprezentati de undele acvatice.

Pesti: Pestii sunt simbolizati de doi pesti care inoata in directii diferite. Deci pentru nativi este greu sa ia decizii concrete si dificile.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: