Semnele astrologice si mitologia

Astrologia vedica este o astrologie in totalitate a zeilor si planetelor. Planetele sunt energii vii, in miscare, care umplu tot, moduleaza tot, directioneaza tot. Practic, sunt „fiinte” care, prin ritmicitatea si cumintenia lor celesta, masoara varstele omenirii si ale Soarelui si au grija sa exprime fara niciun fel de „amestec personal” Vointa Divina in aceasta parte de Univers. Mana in mana cu zeii, ele conserva trecutul si anunta viitorul ntr-un etern prezent cosmic in care periodizarea umana a Timpului reprezinta doar un necesar reper pentru durata lectiilor noastre de viata. „Viitorul si trecutul / Sunt a filei doua fefe./ Vede-n capat inceputul / Cine stie sa le-nvete. / Tot ce-a fost ori o sa fie / In prezent le-avem pe toate” spune marele Eminescu in geniala sa „Glossa”, in care el are intuitia magistrala a iluziei timpului, egal cu sine, etern, identic siesi dar atat de special in lumea noastra.

Berbec. Atena este zeita care iti guverneaza semnul. Este zeita pacii dar si a razboiului. Este curajoasa si inteligenta.

Atena te inspira mereu sa dai sfaturi apropriate prietenilor si apropiatilor. Atunci cand un prieten iti va cere ajutorul vei sti sa il ghidezi pentru a lua deciziile potrivite. De asemenea te va ajuta atunci cand esti indecis ghidandu-te inspre cea mai buna alegere.

Taur. Zeita care iti guverneaza semnul este Gaia. Aceasta zeita este considerata ca fiind personificarea pamantului. Aceasta iti influenteaza destinul si guverneaza casa casatoriei.

Persoanele nascute sub acest semn sunt foarte calme si aceasta carateristica se datoreaza zeitei Gaia. Gaia te va ajuta sa gesesti mereu echilibrul perfect intre latura emotionala, spirituala si fizica.

Gemeni. Zeita care iti guverneaza semnul este Atena, zeita intelepciunii. Gemenii sunt foarte curiosi si descopera mereu lucruri noi. Zeita intelepciunii este cea care le stimuleaza aceasta sete constanta de a invata.

Daca ai probleme si intri in contact cu altii, Atena iti va influenta si capacitatea de a comunica pentru a regasi armonia in relatia cu altii. Iti va conferi si curajul de a fi independent si de sti mereu cum sa obtii ceea ce iti doresti.

Rac. Hestia este zeita care iti guverneaza semnul. Aceasta zeita este responsabila pentru sensibilitatea ta pentru capacitatea de a ierta si de a iubi.

Zeita Hestia este inclinata inspre spiritualism. Chiar daca este timida si putin introvertita, este mereu pregatita sa ajute sau sa ii protejeze pe ceilalti. Aceasta protejeaza casa si familia. Atunci cand iti doresti sa intri in contact cu latura ta sensibila, Hestia iti va veni in ajutor. Datorita ei, iti vei regasi mereu calmul in mijlocul furtunii.

Leu. Fortuna, zeita bogatiei si a fericirii este cea care iti guverneaza semnul. Aceasta binecuvanteaza persoanele care merita cu foarte multe oportunitati.

Datorita zeitei Fortuna, vei reusi sa intorci roata nororcului in favoarea ta. Norocul este de partea ta si poti sa incerci acolo unde doresti. Atunci cand ai nevoie de inspiratie, fii sigur ca o vei gasi. Sansele sunt de partea ta.

Fecioara. Demeter, zeita agriculturii este cea care guverneaza semnul Fecioarei. Calma si sensibila, Demeter este o zeita generoasa si iubitoare care confera o viata abundenta. Este singura care se implica in viuata cotidiana si ii ajuta pe cei care sunt demni de protectia si iubirea ei.

Atunci cand ai un sentiment de insecuritate si de neputinta, Demeter te va ajuta sa regasesti vitalitatea si optimismul. Cu ea vei gasi curajul si increderea pentru a trece peste probleme.

Scorpion.
Persefona, fiica zeitei Demeter, este cea care iti guverneaza semnul. Semn de apa, Scorpionul este un semn sensibil, care se concentreaza mai mult pe latura spirituala. Persefona, zeita lumii subterane te va ajuta sa detii controlul asupra capacitatilo intuitive de care dai dovada.

Persefona te va ajuta si sa te cunosti mai bine si sa te accepti asa cum esti. In situatiile in care simti ca pierzi controlul, te va ajuta sa mentii echilibrul.

Sagetator. Artemis sau Diana, zeita vanatorii este cea care guverneaza semnul. Este caracterizata de vointa de libertate.

In situatiile complicate, cere ajutorul acestei zeite. Este cel mai bun lucru pe care il poti face. Te va ajuta sa iti largesti orizonturile si sa faci toate eforturile pentru a profita de tot ce este pozitiv, creativ si benefic pentru tine.

Capricorn. Hecate – zeita noptii si a obscuritatii, este cea care guverneaza acest semn. Este o zeita ludica si energica cu un mare simt al umorului. Este si zeita intelepciunii si a misterului.

Are si o latura mai sumbra, este prezentata cu o torta care sa lumineze drumul. Cunoastele puterile naturii si stie cum sa le foloseasca. Te va invata sa te increzi in instincte.

Varsator. Nyx- zeita primordiala a noptii este cea care iti guverneaza semnul. Zeita cerului si a noptilor senine. Aceasta incurajeaza lumea sa incerce noi experiente.

Nyx promite si iubire universala si intelegere. Te va ajuta sa detii controlul asupra vietii si sa iti dezvolti latura umana. Vei invata sa intelegi si noile experiente din fiecare zi.

Pesti. Zeita Hestia reprezinta puritatea si sinceritatea. Nativii acestui semn sunt spirituali si rezervati si sunt generosi si blanzi de asemenea. Principala caracteristica a acestei zeite este de a explora regatul interiorului psihic.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: