Petitorul suprem?

Oamenii din vest adeseori se intreaba cum si de ce exista casatorii aranjate in India. Pare un lucru opresiv din partea parintilor sau societatii sa aleaga cu cine ne vom casatori.

Oamenii din vest adeseori se intreaba cum si de ce exista casatorii aranjate in India. Pare un lucru opresiv din partea parintilor sau societatii sa aleaga cu cine ne vom casatori. Ar trebui sa putem sa ne casatorim cu cine dorim. Insa de fapt, casatoriile aranjate reprezinta o parte de succes a culturii indiene de mii de ani.
Unul dintre principalele motive pentru care casatoriile aranjate functioneaza este acela ca mariajul are legatura cu acuratetea astrologiei relatiilor. Ne permite sa vedem persoana cu care stabilim o legatura inainte ca drama si greselile sa apara. Este un lucru normal ca familiile sa consulte astrologii inainte sa decida daca a fost gasit un partener potrivit pentru casatorie.
Astrologia traditionala vedica a relatiilor se centreaza in special pe cuplul Lunilor. Luna ne arata sentimentele si lucrurile cu care ne simtim confortabili. Acest lucru este mai important intr-o relatie decat Soarele, corelandu-se cu actiunile noastre si obiectivele in viata.

In astrologia vedica a relatiilor, Luna este evaluata relativ la nasterea stelei Nakshatra. Aceste stele sunt puncte importante de-a lungul elipsei (traseul orbital al planetelor in jurul Soarelui) care adeseori corespunde stelelor distantate. De exemplu, steaua Rugulus (din constelatia Leului) este une dintre Nakshantre, numita Magha.
Exista 27 de Nakashantre si fiecare dintre ele are caracteristici unice – la fel ca cele 12 semne zodiacale ale astrologiei vestice. Asadar, in astrologia vedica, planetele nu reprezinta doar un semn, ci si o Nakshatra. Fiecare dintre aceste Nakshatre are multe caracteristici.

Printr-o analiza atenta, un astrolog vedic poate observa afinitatea psihologica si emotionala care exista intr-un cuplu. Toate planetele se regasesc intr-o Nakashatra si trebuie comparate.
De exemplu, un Mercurs pozitiv indica o buna comunicare in cuplu, iar un Saturn pozitiv va indica ca acel cuplu va face fata momentelor dificile intr-un mod armonios.

Diferiti factori Nakshatra au fost codificati intr-un „sistem punctual” pentru a determina puterea generala. Daca un cuplu intreneste peste 20 de puncte, se recomanda casatoria. Din pacate, multi astrologi vedici folosesc acest sistem ca pe unul „totul sau nimic”, fara sa invete ce inseamna fiecare Kuta (vezi mai jos).
Alaturi de Kuta, exista „factori de conditionare” care pot determina sau rupe asocierea, indiferent cate puncte sunt acumulate. Unul dintre cei mai importanti factori de conditionare este denumit „Strii Deergha” (distanta pana la femeie). Acesta evalueaza efectiv fluxul masculin/feminin de energie. Cel mai bun flux de energie in cadrul relatiei vine de la barbat catre femeie si nu invers. Acest lucru se datoreaza faptului ca femeile se ataseaza emotional la o relatie atunci cand primesc; barbatii se ataseaza la o relatie atunci cand energia sa este bine primita. Cand opusul acestui fapt este adevarat si femeia are rol initiator, aceasta se simte golita si neapreciata, iar el se simte cicalit si „corcolit”.

Confirm faptul ca dupa mii de citiri in domeniul astrologic a relatiilor, acesta este cel mai important factor in orice interactiune din cadrul relatiei. Atunci cand cuplurile au un flux masculin/feminin armonios, este mult mai usor sa fie rezolvate problemele. Insa cand nu exista, problemele minore explodeaza deoarece niciuna dintre „identitatile de gen” ale celor doi nu este sprijinita.

Factori de conditionare:
• Vedha - Obstructie: Un defect teribil – Nakshatras care se resping reciproc.
• Rajju - Legatura: Leaga un cuplu de ghinion pe baza unei parti similare a corpului/unei lectii.
• Strii Deergha: Indica distanta dintre planete. Cea mai scurta distanta trebuie sa fie de la planeta barbatului la cea a femeii. Aceasta asigura un flux masculin/feminin corect.

Cele opt Ashta Kuta sunt:
1. Nadi - Dosha: Echilibru in elementul emotional. Meridianul (nadi) este furtunos, infocat si apos. Daca respecticul cuplu are acelasi meridian, va exista un exces al acelui element (Aer=Intelect, Foc= Mainie, Apa =Emotie) 8 puncte
2. Bhava - Semn: Prietenia aspectului Semnului Lunii. Daca exista o perspectiva similara/de sprijin. 7 puncte
3. Gana - Temperament: Zeu, Diavol sau temperament uman. Cel mai bine este cand femeia are temperamentul cel mai inalt. 6 puncte
4. Graha Maitram – Prietenia Stapanului Semnului Lunii: Indica o similaritate a intereselor si o usurinta in ceea ce priveste stilul personal. 5 puncte
5. Yoni – Compatibilitatea sexuala si dorinta profunda: Arata capacitatea de legare prin experiente intense cum sunt sexul sau certurile – sau sexul dupa cearta!. 4 puncte
6. Tara – Potrivirea zilei: Este important pentru femeie sa se simta pretuita. 3 puncte
7. Vasya - Supus: Conexiune interioara speciala. 2 puncte
8. Varna - Casta: Relationat cu atitudinea in viata. 1 punct
Mahendra – o alta legatura speciala. Inseamna „mare stapan”.

Dupa evaluarea atenta a fiecaruia dintre acesti factori, partenerul este considerat potrivit sau nu. Bineinteles ca in prezent multi dintre indieni prefera o casatorie din dragoste si nu una aranjata. De asemenea in prezent, rata divorturilor este ridicata in India, la fel ca in vest.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: