Cele 4 elemente care definesc semnele astrologice

Cu siguranta ti s-a intamplat sa observi ca trasaturile semnului tau astrologic nu te definesc deloc si ca exista anumite elemente care nu corespund deloc descrierilor. Te gandesti automat ca astrologia se inseala. Astrologia este neinteleasa deoarece principiile sale nu sunt cunoscute.

Astrologia este o arta veche de mii si mii de ani care s-a aflat la baza astronomiei si care ar trebui sa fie tratata la fel.

Un lucru esential pe care ar trebui sa il stiti si pe care nu ar trebui sa il uitati este urmatorul – fiecare persoana este diferita. Particularitatile sale si caracteristicile sale sunt diferite de cele ale altor indivizi care sunt nativi ai aceleasi zodii.

Vom incerca sa explicam care sunt elementele care fac ca fiecare persoana sa fie diferita de cealalta. Ziua, luna, anul de nastere si ascendentul sunt cele care confera fiecarui individ anumite caracteristici. Astfel, astrologii folosesc ecuatia celor 4 elemente pentru a descrie o entitate individuala.

1. Anul este dat de zoadicul chinezesc. Anul de nastere are o foarte mare influenta asupra vietii noastre psihice si acesta reprezinta, dupa cum bine zic chinezii, « animalul care se ascunde in inima noastra ».

Astrologia chinezeasca este bazata pe ciclul celor 12 ani reprezentati de 12 animale care sunt asociate la randul lor cel mai adesea celor 12 ramuri terestre. Cele 12 animale sunt:  Sobolan sau Soarece, Bou sau Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra sau Oaie, Maimuta, Cocos, Caine, Porc.

Cele 12 semne ale zodiacului chinezesc se combina succesiv cu cele cinci elemente primare ale existentei – Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Deci un Tigru de apa va fi diferit de un Tigru de foc.

2. Luna nasterii, adica pozitia Soarelui in una din cele 12 constelatii ale zodiacului care este foarte popular datorita publicitatii de care se bucura de cateva decenii incoace.

3. Cel de-al treilea element este decanul, o subdivizie a semnului zodiacal descris de catre zodiacul druizilor. Zodiacul este constituit din 21 de elemente reprezentate de arbori diferiti care corespund unor anumite perioade ale anului. Acest al treilea element  contine anumiti comopusi care definesc structura interioara a caracterului. Fiecarei date de nastere ii corespunde un arbore protector.

4. Al patrulea element este ascendentul. Se calculeaza in functie de ora nasterii si indica particularitatile fiecarui individ. Este un element unic pe care fiecare persoana il poseda. Ora si pozitia Soarelui pot conferi fiecaruia o particularitate unica.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: