Astrologie egipteana

Astrologia egipteana reprezinta, conform unor astrologi, cea mai veche astrologie din lume. In Egiptul Vechi, faraonii conduceau tara dar preziceau si iubirea. Astrologia egipteana este impartita in 12 semne, fiecare semn fiind reprezentat de un Zeu egiptean.

Amon (1 Ianuarie – 2 Februarie)
Zeul Amon este zeul profetilor. Acesta le da forta si stabilitate persoanelor nascute sub acest semn. Prin natura lor, aceste persoane sunt laborioase, le plac provocarile dar nu le plac schimbarile. Sunt incapatanate, nu sunt deloc tolerante. La prima vedere par reci dar au de fapt sentimente profunde. Chiar daca uneori par dezinteresati aceasta este o simpla masca. Se descurca de minune daca lucreaza in domeniul finantelor.

Sobek (3 Februarie – 4 Martie)
Zeul crocodil, gardianul sacrului Nil. Persoanele nascute sub acest semn sunt extrem de bine educate, optimiste, extrem de energice. Prima impresie este pentru ele extrem de importanta, rar isi schimba parerea, odata formata. In ceea ce priveste relatiile amoroase, au nevoie de armonie in relatia de cuplu. Au succes ca sportivi, profesori sau scriitori.

Osiris (5 Martie – 9 Aprilie)
Osiris este zeul fertilitatii si al vegetatiei luxuriante. Persoanele din acest semn astrologic sunt comunicative. Au nevoie de mai mult timp sa se indragosteasca de cineva, dar odata ce s-a intamplat acest lucru, dragostea lor este puternica si fiabila. Sunt extrem de sensibile, fidele si pasionale, sunt partenerul ideal.

Ptah (10 Aprilie – 2 Mai)
Ptah este zeul adevarului. Aceste persoane nu accepta o relatie daca nu este sincera. Sunt optimiste, capabile de a lua cele mai bune decizii in situatiile dificile. Nu sunt prea rabdatoare, au un comportament impulsiv. Pot avea un succes imens in afaceri.

Horus (3 Mai – 16 Iunie)

Horus este zeul vietii, oferindu-le persoanelor nascute sub acest semn o viata agitata. Nu le este teama de risc, le place aventura si sunt capabile sa faca orice sa-si satisfaca curiozitatea. Nu accepta limitarile, oamenii posesivi. Au succes ca politicieni sau oratori.

Nephtys (17 Iunie – 21 Iulie)
Nephtys este zeita dragostei oferindu-le persoanelor nascute sub acest semn o viata amoroasa si de familie reusite. Sunt rabdatoare, mereu gata sa sara in ajutorul persoanelor care au nevoie. In dragoste sunt senzuale, pasionale si emotive. Vor avea succes in orice domeniu care include arta.

Seth (22 Iulie – 18 August)
Seth este zeul tunetului si al furtunii. Persoanele nascute sub acest semn sunt capabile sa se adapteze oricarei situatii.  In dragoste au nevoie de un partener puternic si echilibrat. Pot deveni patroni de succes.

Anubis ( 19 August – 21 Septembrie)
Anubis este zeul gardian. Persoanele nascute sub acest semn stiu sa controleze, sunt determinate si increzatoare. Sunt idealiste si nu le este teama sa-si apere convingerile. In dragoste sunt lipsiti de initiativa. Se descurca de minune in lumea marketingului.

Re (sau Ra 22 Septembrie – 15 Octombrie)
Re este zeul soarelui si al luminii. Persoanele nascute sub acest semn sunt creative si romantice. Cand se afla intr-o relatie pastreaza un dram de sobrietate. Au succes in domeniul sanatatii sau al protectiei animalelor.

Isis (16 Octombrie – 9 Noiembrie)
Isis este zeita miracolelor, persoanele nascute sub acest semn fiind pasionate de ocultism. Chiar daca la prima vedere par persoane reci, sunt de fapt cat se poate de calde. In dragoste iau mereu initiativa si asteapta acelasi lucru de la partenerul lor. Au succes in domeniul fotografiei, artei si marketingului.

Toth ( 10 Noiembrie – 3 Decembrie)
Toth este zeul intelepciunii, al luminii si al magiei. Persoanele nascute sub acest semn sunt polivalente, extrem de pasionate de filozofie. Se descurca de minune ca actori, jurnalisti, avocati sau profesori.

Hathor (4 Decembrie – 31 Decembrie)
Hathor este zeita artei si a muzicii. Persoanele nascute sub acest semn au imaginatie, sunt creative si fermecatoare. Traiesc in propria lor lume si evita realitatea. Au succes in domeniul artei sau al comunicarii.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: