Dorinte daunatoare

Daca ai vise marete, asa inseamna doar ca dureaza foarte mult sa le atingi? Daca toate sperantele tale nu sunt decat vise nerealiste, este important sa stabileste obiective mai potrivite

Daca ai vise marete, asa inseamna doar ca dureaza foarte mult sa le atingi? Daca toate sperantele tale nu sunt decat vise nerealiste, este important sa stabileste obiective mai potrivite – insa cum poti sa nu speri mai mult decat trebuie, cand perspectivele sunt atat de atragatoare?

Toate visele trebuie sa devina realitate?

Un lucru interesant legat de vise, atat la propriu cat si la figurat, este ca adeseori nu trebuie sa le urmezi. De exemplu, daca in vis ai castigat la loterie, nu inseamna neaparat ca trebuie sa fugi sa iti cumperi un loz. Poate inseamna doar ca vei avea parte de o surpriza placuta, lucru indicat metaforic prin marele castig la loto!
Cand iti pui sperantele intr-un obiectiv de vis, trebuie sa ramai flexibil in legatura cu modul in care va fi adus la viata (daca se va intampla asta) si cum va arata intr-un mod realist la sfarsit.

Stabilirea obiectivelor potrivite

Primul pas ce trebuie facut pentru a evita urmarea unui vis care iti va aduce dezamagire, este stabilirea de obiective potrivite. nu te ajuta cu nimic sa te gandesti intreaga zi la cariera perfecta la care nu ai cum sa ajungi sau la o casa pe plaja daca nu ai nicio idee legata de modul in care o vei obtine!

O abordare isteata este sa iti stabilesti obiective „S.M.A.R.T.”, precise, masurabile, care pot fi atinse, realiste si programate. Adica ceva ce poti face tu personal. Iti poti vedea progresul facut catre atingerea obiectivului si este un lucru pe care il poti realiza. Nu este un lucru care sa determine ingrjorarea celor dragi si este un lucru pentru care poti stabili un termen limita de realizare

Nu sta degeaba!

Al doilea pas este sa nu stai sa astepti sa iti vina randul. termenele limita sunt importante deoarece nu poti astepta pur si simplu si spera ca iti vei implini visul fara sa depui niciun efort.

„Atelierele de vise” folosesc legea atractiei pentru aducerea la viata a viziunilor. Cu toate acestea, nu conteaza cate imagini si sperante treci pe tabela de vise daca nu faci nimic pentru indeplinirea lor si nu cauti oportunitati.
Aceasta idee este ilustrata de parabola crestina a barbatului care s-a rugat la Dumnezeu sa il salveze de la inec. Cand un inotator, o barca sau chiar un elicopter a venit sa il salveze, le-a refuzat pe toate insistand ca Dumnezeu sa vina s ail ajute. Dupa ce s-a inecat, Dumnezeu l-a dojenit aratandu-i ca inotatorul, barca si elicopetrul au fost trimise de El pentru a-l ajuta!

Chiar daca visul tau ar putea parea imposibil, de exemplu sa traiesti intr-o vila in paradis, poti face cate un pas incepand chia rde acum, chiar daca asta inseamna sa pui deoparte cativa banuti intr-un borcan pe care sa ii economisesti sau sa verifici preturile imobilelor din zona de vis in care vrei sa locuiesti.

Continua sa visezi, continua sa reanalizezi

Pasul final pentru a evita sa alergi dupa iluzii este sa te gandesti bine pe parcurs si sa reevaluezi obiectivele propuse. Daca a trecut prea mult timp de cand ai facut pasii spre implinirea visului, probabil ca obiectivul stabilit nu a fost programat bine. De fapt, poate ca nu ai fost suficient de precis.

Daca te indrepti cu pasi reprezi spre nicaieri, fii mai rezonabil si stabileste obiective mai mici pe care sa le poti atinge. Poate ca trebuie sa iti regandesti planul initial intr-un mod diferit. O schimbare a perspectivei poate fi tot ceea ce trebuie pentru a putea ramane optimist.

Desi este important sa ai aspiratii inalte, este posibil sa trebuiasca sa construiesti o matrice pe care sa te sprijini, inainte sa ajungi unde doresti. Nu renunta la visele tale doar pentru ca nu sunt rezonabile, ci cauta samanta aceea mica de adevar si speranta din ele. Lupta sa progresezi catre acest ideal si pastreaza-ti optimismul celebrand fiecare reusita oricat ar fi de mica!

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: