Merita sa crezi in vise si sa incerci sa le gasesti interpretarea?

Despre natura viselor si despre neincrederea in vise. Afla daca se poate avea incredere in vise. Cum ar trebui sa priveasca omul visele profetice.

Oare trebuie sa avem incredere in vise?


incercarile de a studia originea viselor si influenta lor asupra oamenilor au fost facute de secole. in Egiptul antic, se credea ca somnul este o sursa de revelatii divine, asa ca alesilor li se permitea sa doarma pe paturi consacrate pentru a primi intelepciunea zeilor. Iar oamenii care vedeau vise vii au fost in general considerati aproape profeti, visele lor fiind inregistrate pe papirus.


Desigur, au trecut multi ani de atunci, iar oamenii de stiinta au abandonat astfel de teorii. Totusi, somnul este inca unul dintre principalele mistere ale omenirii, desi unele fapte interesante despre somn sunt deja cunoscute. Asadar, afla daca merita sa crezi in vise si sa incerci sa le gasesti interpretarea.


Ce se stie despre vise


Visele vin la noi in timpul somnului REM, care apare la aproximativ 90 de minute dupa adormire. Tocmai in acest moment creierul se afla in starea cea mai activa. Apropo, uneori aceasta faza a somnului poate fi absenta din diverse motive, asa ca putem petrece noaptea fara a vedea vise. Se mai stie ca intr-o noapte putem contempla de la 3 la 6 vise, cu durata de la 5 la 20 de minute fiecare, dar ne amintim, de regula, de cel care a fost visat ultimul.


Expertii definesc somnul ca un proces de gandire, care in cele mai multe cazuri este un fel de continuare a evenimentelor care s-au intamplat cu o persoana in timpul zilei, doar ca toate emotiile si evenimentele sunt sub forma de metafore si simboluri care necesita interpretare.


in timpul somnului, activitatea creierului are loc diferit decat in ​​timpul starii de veghe - unele zone incep sa functioneze mai activ, altele isi opresc complet activitatea. De exemplu, cortexul prefrontal, care este responsabil pentru gandirea rationala, este complet deconectat de procesul de lucru, dar amigdala, care controleaza emotiile, intra intr-o faza de activitate crescuta. De aceea, cand vedem vaci zburatoare si un copac care vorbeste, de exemplu, in vis, percepem acest lucru ca pe un eveniment complet natural.


Destul de ciudat, dar in vis continuam sa ne gandim la problemele noastre, realizarile, esecurile, precum si la planurile de viitor. si in timp ce suntem in starea inconstienta, suntem concentrati maxim pe problemele care ne preocupa. Prin urmare, este foarte posibil ca raspunsurile la ele sa ne vina si in aceasta stare.


Vise profetice


Pe aceasta tema, chiar si printre experti, exista dezbateri aprinse si, ca in orice problema, exista intotdeauna cel putin doua parti. Sustinatorii abordarii rationale sunt ferm convinsi ca anume experienta unei persoane se manifesta sub forma de simboluri in vis, iar cealalta jumatate considera ca visele pot fi prevestitoare ale evenimentelor viitoare si exista dovezi istorice in acest sens.


Abraham Lincoln, cu trei zile inainte de asasinat, a avut un vis in care a asistat la propria inmormantare si si-a vazut propriul trup inchis, despre care i-a povestit sotiei si mai multor prieteni cand s-a trezit.


Carl Jung a tinut evidenta visurilor sale terifiante despre Europa „moarta” cu ceva timp inainte de Primul Razboi Mondial.


Astfel, probabil fiecare persoana, cel putin o data in viata, a fost martora la modul in care visele, dupa un timp, au fost intruchipate in realitate. Desigur, pana in momentul acestei intruchipari este imposibil sa se stabileasca daca visul a fost profetic, de aici vin si toate dificultatile de interpretare.


Sigmund Freud a scris in lucrarile sale ca somnul nu este altceva decat conflicte si dorinte reprimate si suprimate inconstient, care deseori tin din copilarie. Parerile sunt multe, dar oricum ar fi, in orice caz, este clar ca visele nu se intampla doar, ci prin ele comunica subconstientul nostru cu noi, pe care nu le auzim intotdeauna in starea de veghe.


Interpetarea viselor


Daca sunteti cu adevarat interesat sa invatati cum sa interpretati visele, expertii recomanda sa incepeti cu un jurnal special in care veti inregistra visele, precum si evenimentele si experientele care au avut loc in timpul zilei si sa efectuati analize ulterioare. Va dura putin timp inainte de a incepe sa identificati coincidente intre imaginile nocturne si evenimentele din timpul zilei. De exemplu, dupa o dezamagire puternica traita in timpul zilei, noaptea s-ar putea sa va aflati in epicentrul unui accident de avion, dupa un atac teribil al unui urs in vis, o ruda neasteptata va veni brusc in vizita dimineata, iar interpretand ce inseamna cand visezi mireasa, ar putea simboliza:



- A vedea o mireasa – asteptare;

- A te vedea ca o mireasa – pericol;

- Mireasa obosita si bolnava - nu veti fi multumit de succesul si actiunile prietenilor vostri:

- A saruta o mireasa - impacare fericita a prietenilor;

- Mireasa ii saruta pe altii - prevesteste multi prieteni si placeri.



De asemenea, puteti incerca sa intelegeti visele logic. De exemplu, daca in vis va vedeti ca un copil mic stand intr-o cusca, atunci in realitate s-ar putea sa simtiti foarte bine neputinta si limitarile, care sunt intruchipate in vis sub forma unei custi. intr-un cuvant, intuitia si instinctul vostru interior actioneaza ca un asistent: agatati-va de corzile potrivite in procesul de gandire si ceva va raspunde in interior.


Mai mult, merita luat in considerare faptul ca uneori visele pot sa nu aiba nicio semnificatie si sa reproduca ceea ce creierul preia in timpul odihnei din mediu. De exemplu, daca dormiti intr-o camera cu televizorul pornit, unde se difuzeaza un film de groaza, toate sunetele care vin de la difuzoare vor fi receptionate de creier si transferate in vis, unde veti deveni un participant activ la evenimente. De aceea, ar trebui sa va odihniti intr-un mediu calm.


Perspectiva viselor


O multime de informatii utile sunt ascunse in vise pe care trebuie sa le cunoastem si sa le luam in considerare in viata. Acestea pot fi indicii de viitor, sfaturi valoroase, precum si avertismente ca este timpul sa slabim presiunea si sa facem o pauza. Somnul nu este doar despre imagini, ci singurul moment al zilei in care creierul nostru este cu adevarat concentrat asupra noastra, a problemelor noastre, a obiectivelor noastre, iar acest lucru ar trebui folosit.


Bonusul creativ pe care il poate aduce un vis nu poate fi subestimat. De exemplu, una dintre cele mai populare picturi ale lui Salvador Dali, “Persistenta memoriei”, i-a aparut initial artistului intr-un vis, exact asa cum ideea filmului “Inception” i-a venit lui Christopher Nolan in visele sale de noapte. Cine stie, poate urmatoarea idee geniala va va veni voua? Pacat ca, conform statisticilor, uitam aproximativ 95% din vise imediat dupa trezire...


Concluzie


Asadar, experienta istorica a omenirii si experienta personala a oamenilor arata clar ca somnul este un indiciu minunat pentru starea psiho-emotionala actuala si, uneori, evenimente viitoare, asa ca cu siguranta nu va fi de prisos sa ascultati de ele.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: