Esti atrasa de parteneri abuzivi?

Viata ta amoroasa nu prea inseamna si dragoste? Implicarea intr-o relatie abuziva se poate intampla oricui, in orice pozitie sau stadiu al vietii.

Viata ta amoroasa nu prea inseamna si dragoste? Implicarea intr-o relatie abuziva se poate intampla oricui, in orice pozitie sau stadiu al vietii.

Cei prinsi intr-o astfel de situatie nu sunt intotdeauna timizi sau slabi. Multi sunt foarte inteligenti, cu un grad ridicat al stimei de sine si cu viata la locul ei, dar totusi pot cadea prada acestei situatii distructive. Exista diferite grade si tipuri de abuza, inclusiv verbal, emotional, mintal, financiar, sexual – si de multe ori acestea se suprapun.

Ideea principala este ca persoana abuzata incepe usor sa isi anuleze stima de sine pana in momentul in care isi pierde increderea in sine si capacitatea de a face alegeri care sa reflecte interesele sale. Se simte lipsita de putere si adeseori se indeparteaza de prieteni si familie, asadar este foarte singura si nu are pe nimeni caruia sa i se confeseze.

Cum sunt implicate planetele daca tu esti in mod subconstient atras de parteneri abuzivi pe care ii gasesti cand aspectele puternice Pluto/Marte sau Pluto/Venus din harta ta se joaca astfel si exista si multe alte amestecuri care ar putea contribui, inclusiv Uranus/Marte si Saturn/Marte. Harta nativa indica potentiale care se pot manifesta, dar asta nu se intampla intotdeauna.

De regula exista o legatura intre harta persoanei abuzive cu cea a persoanei abuzate care releva astfel de modele. De asemenea este posibil ca o relatie abuziva sa fie declansata de un tranzit puternic, cum ar fi Pluto, Uranus, Saturn sau Neptun in Descendent sau intrand in a Saptea Casa.

Dar cum iti poti da seama daca esti atras de parteneri abuzivi? Poate ca preferi baietii sau fetele rele in detrimentul celor draguti si la locul lor. Te temi ca daca iesi cu o persoana stabila si implinita, te vei plictisi.
Ti se pare si ca o persoana care este agresiva are capacitatea sa aiba grija atat de sine cat si de tine. Probabil ca te atrage ideea ca vei cuceri o persoana cu un caracter greu sa stapanit, un baiat rau si care cu siguranta are probleme. Daca o astfel de persoana iti da atentie, te simti flatat si probabil te pacalesti sa il poti schimba – il poti face sa uite de obiceiurile proaste si sa revina pe drumul cel bun.

Pot fi situatii de relatii abuzive in familie si astfel modelul si programarea sunt deja prezente. Poate fi un secret transmis de o parte a familiei sau de cealalta sau a cuprins intreaga familie.

Exista multe portiuni ale hartii care pot indica potentialul acestor modele. Pluto intr-o anumita pozitie (in Nadir, in casele a Patra, a Opta sau a Doisprezecea) sau Saturn in Scorpion in casele a Patra, a Opta sau a Doisprezecea, poate indica astfel de modele. Doar aceste aspecte nu reprezinta o cauza, ci sugereaza ca o privire asupra arborelui familiei si o analiza a trecutului poate arunca putina lumina asupra motivului pentru lucrurile desfasurate in prezent.

Acestea sunt aspecte in legatura cu auto-sabotajul, ele putand fi incluse in amestec. Cautam relatii despre care stim in subconstient ca ne vor rani deoarece in interiorul nostru simtim rusinea si ca nu putem fi iubiti.
Cel mai important lucru pe care il putem face este sa cerem ajutor si sa iesim dintr-o astfel de relatie, lucru ce ar putea coincide cu tranzitii care semnifica faptul ca vrem sa punem punct. Tranzitiile lui Uranus in zone cheie ale hartii pot semnifica faptul ca timpul s-a scurs. Trebuie sa iti recapeti puterea, increderea si libertatea. Daca discuti cu cineva poti pune incet-incet lucrurile in miscare.

De exemplu, atunci cand lucrurile au inceput sa se termine intre Rihanna si Chris Brown, Pluto a tranzitat catre conjunctia sa natala Uranus/Staurn, situatie exploziva ce a determinat un sfarsit dramatic al relatiei.

Intr-un anumit punct, dorinta va actiona pentru a se elibera – este doar o chestiune de timp si depinde de cat de mult iti doresti sa pui capat situatiei si cat de mult iti doresti sa preiei controlul.

Ti-a placut? Share la prieteni

Alte articole astrologice: